Kanapéer med skagenröra – recept på lyxigt tilltugg

Recept på lyxiga kanapéer med skagenröra. Servera skagenröra som kanapéer på brödrundlar av formfranska eller rågbröd, ca 10 cm i diameter, gärna smörstekta och kylda.

Lena Söderström
Kanapéer med skagenröra – recept på lyxigt tilltugg
Foto: Eva Hildén

Ingredienser

  • 250 g räkor - handskalade, färska eller i lake, avrunna, MSC-märkta
  • 0,5 rödlök
  • 2,5 dl majonnäs
  • 0,5 tsk citronsaft - färskpressad
  • salt - tabasco

Till servering

  • 6 - 8 smörstekta brödrundlar - se tips
  • 50 g forellrom - MSC-märkt, ca
  • 50 g löjrom - MSC-märkt, ca
  • dill - hackad

Gör så här

  1. Hacka stora räkor, små räkor behöver inte hackas.

  2. Skala och finhacka löken.

  3. Blanda majonnäs, rödlök och citronsaft. Smaka av med salt och tabasco. Vänd ner räkorna och blanda försiktigt.

  4. Fördela skagenröran på brödrundlarna. Toppa hälften av kanapéerna med forellrom. Toppa resten av kanapéerna med löjrom. Garnera med hackad dill.

Vad tyckte du om receptet?

Recept & styling Lena Söderström Foto Eva Hildén

Recept från Mitt kök

Läs mer: 

Inspiration och recept till nyår

Oxfilé – så här lyckas du med tillagningen 

Lättlagad potatisgratäng – recept