Kanapéer med skagenröra

Recept på lyxiga kanapéer med skagenröra. Servera skagenröra som kanapéer på brödrundlar av formfranska eller rågbröd, ca 10 cm i diameter, gärna smörstekta och kylda.
Lena Söderström
Foto: Eva Hildén
Foto: Eva Hildén

Ingredienser

  • 250 g räkor - handskalade, färska eller i lake, avrunna, MSC-märkta
  • 0,5 rödlök
  • 2,5 dl majonnäs
  • 0,5 tsk citronsaft - färskpressad
  • salt - tabasco

Till servering

  • 6 - 8 smörstekta brödrundlar - se tips
  • 50 g forellrom - MSC-märkt, ca
  • 50 g löjrom - MSC-märkt, ca
  • dill - hackad

Gör så här

  1. Hacka stora räkor, små räkor behöver inte hackas.

  2. Skala och finhacka löken.

  3. Blanda majonnäs, rödlök och citronsaft. Smaka av med salt och tabasco. Vänd ner räkorna och blanda försiktigt.

  4. Fördela skagenröran på brödrundlarna. Toppa hälften av kanapéerna med forellrom. Toppa resten av kanapéerna med löjrom. Garnera med hackad dill.

Vad tyckte du om receptet?

Recept & styling Lena Söderström Foto Eva Hildén

Recept från Mitt kök

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu - 1 månad fri digital provläsning av Allt om Mat här!