Kanapé med laxtartar, löjrom och wasabimajo

Kanapé med laxtartar, löjrom och wasabimajo är ett lyxigt drinktilltugg. Wasabimajonnäsen är ett spännande komplement till de klassiska svenska smakerna av lax, dill och löjrom. Vill man förenkla kan man skära bröden i fyrkanter och klicka ut röran.
Monica Eisenman
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 400 g lax - färsk, Msc- eller Asc-märkt
  • 4 msk löjrom - eller stenbitsrom
  • 2 msk rödlök - finhackad
  • 2 msk dill - finhackad
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 6 skivor ljust rostbröd - eller mörkt

Wasabimajo

  • 1 dl majonnäs
  • 2 tsk wasabipasta

Garnering

  • dill

Gör så här

  1. Skär laxen i små tärningar. Rör ihop lax, rom, lök och dill. Krydda med salt och peppar.

  2. Wasabimajo: Rör ihop majonnäs och wasabi.

  3. Rosta eventuellt brödskivorna. Tryck ner en utstansningsring i ett av bröden, fyll den med ca 1 msk röra. Fortsätt på samma sätt så det blir fyra kanapéer av varje brödskiva. Spritsa en klick majonnäs på varje kanapé. Garnera med dill.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!