Kalvtartar med ramslöksmajonnäs  

Kalvtartar med ramslöksmajonnäs är en läcker förrätt där majonnäs med ramslök ger smak och karaktär.  
Tove Nilsson
Foto: Charlie Drevstam

Ingredienser

  • 300 g kalvinnanlår
  • 0,5 dl hasselnötter - skalade, rostade
  • 1 msk sesamfrön - rostade
  • 0,5 friséesallad
  • 1 tsk flingsalt
  • 2 krm svartpeppar - nymald

Majonnäs

  • 20 ramslöksblad
  • 1 äggula
  • 2 tsk dijonsenap
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2 dl rapsolja
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Tillbehör

  • baguetteskivor - rostade

Gör så här

  1. Majonnäs: Mixa ihop ramslök, äggula, senap och vinäger i en mixer. Mixa droppvis i olja till en slät och tjock majonnäs. Krydda med salt och peppar.

  2. Mortla hasselnötter och sesamfrön grovt.

  3. Ta fram köttet ur kylen och skiva tunt. Tärna skivorna smått.

  4. Lägg friséesallad på ett fat eller assietter. Toppa med tartar, majonnäs och nöt- och fröblandningen. Strö över flingsalt och peppar.

  5. Servera direkt med rostad baguette.

Vad tyckte du om receptet?

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu - 1 månad fri digital provläsning av Allt om Mat här!