Kalvschnitzel med tryffelsalami och blomkålspuré

Så lättlagat - och så gott: Kalvinnanlår steks med tryffelsalami och serveras med blomkålspuré och sherrysås. Klart på 20 minuter!
Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 2 skivor kalvinnanlår - (à 125 g)
  • 10 skivor tryffelsalami - tunna
  • 2 msk smör
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 1 dl sherry - halvtorr

Puré

  • 500 g blomkål
  • 1 dl crème fraiche
  • 0,5 tsk salt

Garnering

  • 0,5 kruka basilika

Tillbehör

  • tomater
  • citronklyftor

Gör så här

  1. Puré: Bryt blomkålen i buketter. Lägg dem i en kastrull och fyll på vatten så att det täcker. Koka upp och sjud under lock tills blomkålen är mjuk, ca 10 min. Låt rinna av. Mixa blomkål och crème fraiche med mixerstav. Krydda med salt.

  2. Lägg salamiskivorna på köttet och tryck fast dem. Stek köttet med salamiskivorna nedåt i smör i en het stekpanna ca 1 minut. Vänd och stek ca 1 minut på andra sidan. Krydda med salt och peppar.

  3. Ta upp köttet och häll sherryn i pannan. Låt koka upp. Häll skyn över köttet.

  4. Servera köttet med sky, puré, tomater och citronklyftor. Garnera med basilika.

Vad tyckte du om receptet?

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Ostindia Floris muggar. Se erbjudande!