Kalvschnitzel med parmesan- och tryffelmos och tomatconcassé

Recept på en förförande god kalvschnitzel med lyxigt potatismos av parmesan och tryffel. En snabblagad varmrätt som får god sälta av sardeller.
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 2 kalvschnitzlar - (à 150 g)
  • 1 msk smör
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Parmesan- och tryffelmos

  • 400 g potatis - mjölig sort
  • 2 msk Breoliv - bredbar olivolja
  • 1,5 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • 1,5 dl parmesan - riven
  • 1 tsk tryffelolja - av god kvalitet, t ex Plantin Delices

Tomatconcassé

  • 3 tomater
  • 1 schalottenlök
  • 4 sardellfiléer
  • 1 msk smör
  • 1 msk balsamvinäger
  • 0,5 tsk strösocker
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Tillbehör

  • rucola
  • parmesan - riven

Gör så här

  1. Mos: Skala och skär potatisen i bitar. Koka den mjuk i lättsaltat vatten. Låt potatisen rinna och ånga av. Mosa potatisen med Breoliv med en elvisp. Koka upp mjölken. Häll den över potatisen och vispa till ett luftigt mos. Krydda med salt och blanda i osten. Smaksätt med tryffelolja.

  2. Concassé: Tärna tomaterna. Skala och finhacka löken. Hacka sardellerna.

  3. Fräs lök och sardeller i smör ca 3 min. Tillsätt tomaterna och fräs ytterligare ca 1 minut. Häll över vinägern och krydda med socker, salt och peppar.

  4. Stek köttet i smör ca 1 minut på varje sida. Krydda med salt och peppar.

  5. Servera köttet med mos, tomatconcassé, rucola och lite extra parmesan.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!