Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Allt om Mat i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator

Kalvschnitzel med paprikasås och råstekt potatis

Lättlagat recept på kalvschnitzel och paprikasås. Såsen passar även bra att servera till kyckling eller till stekt fisk.

Kalvschnitzel med paprikasås och råstekt potatis
Kalvschnitzel med paprikasås och råstekt potatis
Kalvschnitzel med paprikasås och råstekt potatis
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 4 skivor kalvinnanlår - (à 150 g)
  • 2 msk smör
  • 1 tsk salt
  • 1 krm nymald svartpeppar

Sås

  • 1 röd paprika
  • 1 gul lök - liten
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk smör
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 1 dl vatten
  • 1 msk konc kalvfond
  • 1 dl crème fraiche
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 krm cayennepeppar

Tillbehör

  • potatis - råstekt
  • sallad

Gör så här

  1. Sås: Kärna ur och skär paprikan i små tärningar. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs paprika, lök och vitlök i smör i en kastrull under omrörning i ca 5 min. Strö över paprikapulvret och rör om. Häll på vin och vatten och tillsätt fond. Låt sjuda i ca 5 min. Blanda i crème fraiche och krydda med salt och cayennepeppar.

  2. Stek schnitzlarna i smör i ca 1 min på varje sida. Krydda med salt och peppar. Häll såsen över köttet och servera med råstekt potatis och sallad.

Vad tyckte du om receptet?