Kalvschnitzel med nduja och rostad sparrisbroccoli

Kalvschnitzel med nduja och rostad sparrisbroccoli är snabblagad lyxmat. Nduja är en pasta gjord av salami med rejäl chilihetta. Den kommer från Kalabrien i södra Italien. Finns i välsorterade matbutiker.
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 2 kalvschnitzlar - (à 125 g)
  • 2 msk nduja
  • 1 msk smör - + 1 msk
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 1 dl vatten
  • 0,5 dl vitt vin - torrt
  • 0,5 msk kalvfond - konc
  • 0,5 tsk majsstärkelse (Maizena) - Maizena

Broccoli

  • 200 g sparrisbroccoli - (bellaverde)
  • 1 msk olivolja
  • 0,5 tsk salt
  • 2 msk pinjenötter
  • 25 g rucola

Garnering

  • basilika

Tillbehör

  • bröd

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Blanda sparrisbroccolin med olja och salt i en ugnssäker form. Rosta mitt i ugnen ca 10 min. Blanda i nötterna och rosta ytterligare ca 5 min.

  2. Bred nduja på köttskivorna och vik ihop dem. Stek köttet i 1 msk smör i en stekpanna ca 1 minut på varje sida. Krydda med salt och peppar.

  3. Ta upp köttet på ett fat och häll vatten, vin och fond i pannan. Låt koka upp. Rör ut majsstärkelsen i lite kallt vatten och vispa ner i skyn tillsammans med 1 msk smör.

  4. Blanda sparrisbroccoli och rucola. Häll skyn över köttet och garnera med basilika. Servera med sparrisbroccoli och bröd.

Vad tyckte du om receptet?