Kalvlever med hallonvinägersky och potatismos

Kalvlever i tunna skivor steker du snabbt. En riktig delikatess serverad med lätt hallonvinägersky.
Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 500 g kalvlever - i tunna skivor
  • 1 pkt bacon - (140 g)
  • 0,5 dl hallonvinäger
  • 1 msk kalvfond - konc
  • 150 g sockerärter

Potatismos

  • 700 g potatis - mjölig
  • 1 dl crème fraiche - lätt
  • smör
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Potatismos: Skala potatisen och koka mjuk i lättsaltat vatten. Spara lite av kokvattnet. Pressa potatisen i potatispress. Blanda med crème fraiche och 2 msk av kokvattnet. Vispa med ballongvisp till ett luftigt mos.

  2. Skär baconet i bitar. Stek det knaprigt och låt rinna av på hushållspapper.

  3. Hetta upp 1 msk smör i en stekpanna. Strö 1 tsk salt och 2 krm peppar på leverskivorna. Stek dem på hög värme ca 1 minut på varje sida. Sänk värmen och låt dem steka ytterligare ca 3 min beroende på hur tjocka skivorna är. Lyft upp levern och häll i vinäger, 1 dl vatten och kalvfond. Låt skyn koka ihop ca 2 min.

  4. Koka sockerärterna i lättsaltat vatten ca 1 minut. Spola snabbt i kallt vatten och låt dem rinna av. Servera levern direkt med potatismos, hallonvinägersky, knaperstekt fläsk och lättkokta sockerärter.

Vad tyckte du om receptet?

Recept av Ulla Karlström och Charlotte Jenkinson

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Ostindia Floris muggar. Se erbjudande!