Kalvfärsbiffar med svamptopping på potatisbädd
Tid att värma:
Aktiv tid c:a 25 minuter
Kalvfärsbiffar med svamptopping på potatisbädd är förpreppade hemma, bara att sätta in i ugnen 15–20 min före servering.
Ingredienser
-
500 g
kalvfärs
-
800 g
potatis
-
1
ägg
-
1 tsk
salt
-
2 krm
svartpeppar
- nymald
-
1 msk
smör
-
250 g
körsbärstomater
Topping
-
250 g
champinjoner
-
1
vitlöksklyfta
-
1 msk
smör
-
1 burk
svampcrème
- med tryffel, Zeta (130 g)
-
1 dl
crème fraiche
-
1 msk
soja
- japansk
-
2 dl
parmesan
- riven
Garnering
-
basilika
Gör så här
-
Skala potatisen och skär den i ca 1 cm tjocka skivor. Koka dem i lättsaltat vatten ca 5 min. Låt rinna och ånga av. Lägg potatisen i en ugnssäker form.
-
Blanda färsen med ägg, salt och peppar. Forma den till runda biffar. Stek biffarna i smör ca 2 min på varje sida. Lägg biffarna på potatisen.
-
Topping: Ansa och skär svampen i mindre bitar. Skala och finhacka vitlöken. Stek svampen i smör tills den fått fin färg. Blanda i vitlöken och låt fräsa med ca 1 minut. Blanda svampen med svampcrème, crème fraiche och soja. Klicka röran på biffarna och strö över ost. Lägg tomaterna runt om. Täck med plastfolie och förvara i kylen. Hit går att förbereda.
-
Sätt ugnen på 250° och sätt samtidigt in formen (utan plastfolie) mitt i ugnen. Tillaga 15–20 min tills osten smält och fått fin färg. Garnera med basilika och servera.