Kålrotslåda

Kålrotslådans söta smak passar perfekt till sältan i skinkan.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 kg kålrot
  • 1 gul lök - liten
  • 0,75 dl sirap - mörk
  • 2 ägg
  • 1,5 tsk ingefära - mald
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk strösocker
  • 0,5 dl ströbröd
  • 1 krm muskotnöt - riven

garnering

  • 1 msk ströbröd
  • 0,5 dl vispgrädde

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.

  2. Skala kålrötterna och skär dem i stavar. Koka dem i lättsaltat vatten tills de är riktigt mjuka, ca 20 min. Häll av spadet och spara 4 kålrotsbitar. Mosa resten av kålrötterna med mixerstav.

  3. Skala och finhacka löken. Blanda kålrotsmoset med lök, sirap, grädde, ströbröd och ägg. Smaka av med mald ingefära, salt, socker och muskot.

  4. Bred ut smeten i en smord ugnssäker form. Skär de sparade kålröttena i tunna stavar och stick ner dem i moset. Sikta över ströbröd.

  5. Grädda mitt i ugnen 50-60 min.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!