Kålpudding med asiatisk smak

Recept på kålpudding med kycklingfärs. Färsk ingefära, soja och sesamolja är smaksättare som ger kålpuddingen god smak. Vill du äta vegetariskt kan färsen ersättas med en vegofärs.
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 800 g vitkål
  • 500 g kycklingfärs
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 bit ingefära - (ca 25 g)
  • 1 ägg
  • 2 msk japansk soja
  • 2 msk sesamolja
  • 3 dl ris
  • 1 dl sweet chilisås
  • rapsolja
  • salt
  • nymald svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Ansa och skär kålen i mindre bitar. Stek kålen i 1 msk rapsolja under omrörning ca 5 min. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar.

  2. Skala och riv vitlök och ingefära. Blanda färsen med vitlök, ingefära, ägg, soja, sesamolja, 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.

  3. Lägg hälften av kålen i en ugnssäker form. Bred ut färsen ovanpå och lägg sedan på resterande kål. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min, kontrollera att färsen är genomstekt.

  4. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Servera kålpuddingen med ris och sweet chilisås.

Vad tyckte du om receptet?