Kålmix med sweet chilisås och soja

Kål är supernyttig mat och innehåller massor med C-vitamin och betakaroten. Här har vi mixat nyttigheterna i en varm kålsallad.
Allt om Mat
Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 800 g rödkål
  • 2 grönkålsblad
  • 1 rödlök
  • 1 msk smör
  • 1,5 msk sirap - ljus
  • 1 msk soja - kinesisk
  • 2 msk sweet chilisås
  • 400 g brysselkål - kokt
  • 0,5 tsk salt

Gör så här

  1. Strimla rödkål och grönkål. Skala och strimla löken.

  2. Stek kål och lök i smör i en stekpanna tills den börjar få färg och mjukna.

  3. Ringla på sirap, soja och sweet chilisås. Vänd i brysselkålen och stek ytterligare ca 3 min. Krydda med salt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!