Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Allt om Mat i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator

Kallrörd vaniljsås - enkelt recept på råkräm

Recept på kallrörd vaniljsås, så kallad råkräm - en supergod fluffig sås eller vaniljvisp du enkelt vispar ihop på några minuter. Lyxigt och gott med äkta vanilj och grädde. Perfekt att servera till äppelpaj, blåbärspaj eller annan hembakad bärpaj eller kaka.

Kallrörd vaniljsås - enkelt recept på råkräm
Kallrörd vaniljsås - enkelt recept på råkräm
Kallrörd vaniljsås - enkelt recept på råkräm
Foto: Jorunn Amcoff

Ingredienser

  • 1 vaniljstång
  • 3 äggulor
  • 0,5 dl strösocker
  • 3 dl vispgrädde

Gör så här

  1.  

    Media laddas
  2. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Vispa äggulor, strösocker och vaniljfrön ljust och krämigt. 

  3. Vispa grädden luftig och vänd ner den i äggsmeten.

Vad tyckte du om receptet?

Läs också:

Recept på klassisk vaniljsås