Kallrörd jordgubbssaft

Recept på kallrörd jordgubbssaft. Saften får en koncentrerad smak, som om du häller upp sommaren på flaska.
Anna Wendt
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 2 l jordgubbar
  • 5 dl vatten
  • 5 dl strösocker - per liter avrunnen saft

Tillbehör

  • lime
  • is

Gör så här

  1. Snoppa och mixa jordgubbarna. Blanda dem med vattnet i en bunke. Täck över och låt stå ett dygn i kylen. Låt jordgubbarna rinna av i en silduk ca 30 min. Mät upp saften och tillsätt socker. Rör tills sockret lösts upp. 

  2. Häll saften i rena flaskor och ställ i kylen, eller frys in saften och ta fram efter behov. 

  3. Späd saften med vatten efter smak vid servering. Tillsätt gärna lite pressad lime för att balansera upp sötman. Tillsätt is. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!