Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Allt om Mat i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator

Kalljästa morgonbullar

Recept på kalljästa morgonbullar. Kalljäs degen över natten och baka ut och grädda bullarna till frukost.
Allt om Mat
Kalljästa morgonbullar
Kalljästa morgonbullar
Kalljästa morgonbullar
Foto: Ulrika Pousett

Ingredienser

  • 12 g jäst - (0,25 paket)
  • 5 dl vatten - kallt
  • 1 tsk salt
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 9 dl vetemjöl special - (540g)

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke. Tillsätt lite av det kalla vattnet och rör tills jästen löst sig.

  2. Tillsätt resten av vattnet, salt, grahamsmjöl och vetemjöl special. Arbeta ihop degen som ska vara kladdig.

  3. Täck med plastfolie och ställ in bunken i kylen över natten.

  4. Sätt ugnen på 225° varmluft.Klicka ut 10 kletiga deghögar på bakpappersklädd plåt. Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Låt svalna på galler.

Vad tyckte du om receptet?