Kalles snabba fiskgryta

Kaviar är inte bara ett gott pålägg på smörgåsen utan också en god smaksättare i fiskrätter.
Mitt Kök
Ove Lindfors
Ove Lindfors

Ingredienser

  • 500 - 600 g fiskfilé - t.ex. hoki, sej eller torsk
  • 2 dl crème fraiche - lätt
  • 1 dl mjölk - 3%
  • 1 msk fiskfond
  • 4 msk kalles kaviar
  • 2 st ägg - hårdkokta
  • 1 dl purjolök - strimlad

Till servering

  • potatis - kokt eller pressad

Gör så här

  1. Skär fisken i bitar.

  2. Vispa ihop crème fraiche, mjölk, fond och kaviar i en låg vid panna. Låt det
    koka upp och lägg i fisken. Låt sjuda under lock cirka 5 minuter.

  3. Skala och hacka äggen. Strö ägghack och purjolök över fisken.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu - 1 månad fri digital provläsning av Allt om Mat här!