Kall potatissallad med kikärtor

En kall potatissallad hör sommaren till, passar utmärkt tillsammans med helgrillad lax. Salladen åtnjuts som bäst utomhus, varför inte som del i en härlig picknick?
Allt om Mat

Kall potatissallad med kikärtor

  • 200 g GoGreen Kikärtor
  • 4 potatisar - kokta
  • 200 g haricot verts
  • 2 ägg
  • 1 gul lök - liten
  • 12 cocktailtomater
  • 1 röd paprika
  • 1 citron
  • 1 romansalladshuvud - (baby)
  • 8 sardellfiléer - inlagda
  • 20 svarta oliver
  • vinäger
  • olivolja
  • 2 msk GoGreen solroskärnor
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Skala och koka potatisen i ca 10 min. Låt kallna.

  2. Lägg haricots verte i kokande vatten 1-2 min. Skölj dem sedan i iskallt vatten.

  3. Hårdkoka ägg, lägg dem i kallt vatten och skär sedan i klyftor.

  4. Skala och skiva lök, tomater och paprika. Skär citron i klyftor och ansa salladen.

  5. Dela sardeller i mindre bitar och lägg tillsammans med de andra ingredienserna i en bunke.

  6. Gör en dressing av vinäger och olja.

  7. Blanda, potatis, sardeller, haricots verts, oliver, lök och kikärtor i en skål. Lägg upp salladsblad på en tallrik och lägg över övriga ingredienser.

  8. Dekorera med tomater, paprika, ägg och citronklyftor. Häll över dressingen. Smaka av med salt och peppar samt strössla över solroskärnorna. Servera.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!