Kall paprikasoppa med chèvretoast

Riktigt varma dagar är det gott att svalka sig med en kall soppa. Knaprig chèvretoast passar bra till.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 4 röda paprikor
  • 1 gul lök
  • 10 dl vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Toast

  • 200 g chèvreost
  • 1 dl crème fraiche
  • 3 msk timjan - hackad
  • 12 skivor formbröd - vita

Gör så här

  1. Kärna ur och skär paprikan i bitar. Skala och hacka löken. Koka upp 3 dl vatten och buljongtärningar i en gryta. Lägg i lök och paprika och låt koka under lock ca 10 min.

  2. Tillsätt 7 dl vatten och mixa slätt med mixerstav. Smaksätt med vinäger, salt och peppar. Ställ soppan i kylen.

  3. Mosa osten och blanda med crème fraiche. Rör i timjan. Bred röran på hälften av brödskivorna. Lägg på de andra skivorna och tryck ihop.

  4. Grilla mackorna i smörgåsjärn eller i våffeljärn tills de fått fin färg. Skär dem mitt itu. Servera den kalla soppan med chèvretoast till.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!