Kall dill- och basilikasås

Örtsåsen blir bara godare om den får mogna före servering, då smakar den så mycket mer.
Anna Wendt
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 1 kruka basilika
  • 1 kruka dill
  • 1 vitlöksklyfta
  • 0,5 dl olivolja
  • 2 dl turkisk yoghurt - eller grekisk
  • 2 krm salt
  • 2 krm nymald svartpeppar

Gör så här

  1. Skala vitlöksklyftan. Mixa örter, vitlök och olja med mixerstav. Rör ner yoghurten. Krydda med salt och

    peppar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!