Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Allt om Mat i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator

Kall dill- och basilikasås

Örtsåsen blir bara godare om den får mogna före servering, då smakar den så mycket mer.

Anna Wendt
Kall dill- och basilikasås
Kall dill- och basilikasås
Kall dill- och basilikasås
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 1 kruka basilika
  • 1 kruka dill
  • 1 vitlöksklyfta
  • 0,5 dl olivolja
  • 2 dl turkisk yoghurt - eller grekisk
  • 2 krm salt
  • 2 krm nymald svartpeppar

Gör så här

  1. Skala vitlöksklyftan. Mixa örter, vitlök och olja med mixerstav. Rör ner yoghurten. Krydda med salt och

    peppar.

Vad tyckte du om receptet?