Kall citronsås

Kall citronsås passar perfekt till all sorts lax, gärna varmrökt. Den smakar mycket av både citron och svartpeppar, men vill du ha lite extra sting kan 1 tsk sambal oelek tillsättas.
Allt om Mat
Foto: Holger Edström

Ingredienser

  • 5 dl grekisk yoghurt
  • 1 citroner - gärna ekologisk
  • 1,25 tsk salt
  • 0,5 tsk svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut 1/2 dl saft. Blanda yoghurten med rivet citronskal och -saft. Krydda med salt och peppar.

  2. Ställ kallt fram till serveringen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!