Kalkonlår, fyllda

Recept på fyllda kalkonlår.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 2 kalkonlår - kallas också ovanlår med ben i butiken (ca 1 1/2 kilo)
  • 1 tsk salt
  • 1 msk smör

Fyllning

  • 150 g champinjoner
  • 2 schalottenlökar
  • 1 msk smör
  • 150 g fläskfärs
  • 75 g rökt sidfläsk
  • 0,5 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald
  • 1 msk timjan - färsk
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 50 g vitt bröd - rivet

tillbehör

  • marsalasås - tranbärschutney, brysselkål, potatisgratäng

Gör så här

  1. Skär ett snitt längs med lårbenet och skär ut benen med korta stadiga rörelser. En lätt böjlig filékniv är bra till detta. Platta ut kalkonköttet och strö på salt. Finhacka champinjonerna. Skala och finhacka löken. Strimla fläsket. Fräs champinjonerna i smör i en stekpanna.

  2. Tillsätt lök, färs, sidfläsk, salt och peppar. Stek under omrörning ca 5 min. Tillsätt färsk timjan och grädde. Låt det puttra ca 3 min. Blanda det till en slät massa i en matberedare tillsammans med brödet. Bred ut massan på kalkonköttet.

  3. Sätt ugnen på 175°. Vik ihop kalkonköttet och knyt om med steksnöre till en tjock rulle. Bryn rullen runt om i en stekpanna med smör. Lägg över i en ugnssäker form och stek mitt i ugnen tills innertemperaturen är ca 70°, ca 30 min. Låt köttet vila under folie ca 15 min innan det skärs upp.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!