Kalkonfyllning (stuffing)

Stuffing är egentligen det som man traditionellt fyllde fågeln med för att dryga ut och ta vara på fågelskyn. Numera är det vanligt att göra den separat. Stuffingen av bröd, nötter, frukt och örter kan förberedas och gratineras efter kalkonen.
Allt om Mat
Foto: Holger Edström

Ingredienser

  • 4 selleri - stjälkar
  • 1 äpple
  • 2 lökar - gula
  • 1 msk smör
  • 2 tsk salvia - torkad
  • 2 tsk timjan - torkad
  • 1 dl cashewnötter
  • 140 g bacon
  • 4 bröd - skivor kantskuret vitt, gärna surdegsbröd
  • 0,5 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 msk kycklingfond - koncentrerad
  • 2,5 dl vatten

Gör så här

  1. Ansa och skär selleri, äpple och lök i bitar. Smörstek grönsaker och äpple tillsammans med örtkryddor och nötter ca 8 minuter. Rör om då och då.

  2. Knaperstek och låt baconet, rinna av på hushållspapper, strimla det. Tärna brödet.

  3. Blanda grönsaker, bröd och bacon. Salta och peppra och lägg blandningen i en ugnsform. Häll över kycklingfond blandat med vattnet. Hit kan förberedas.

  4. Grädda stuffingen mitt i ugnen efter kalkonen i 225° ca 35 minuter.

Fira Thanksgiving med kalkon

Thanksgiving är en amerikansk högtid som firas den fjärde torsdagen i november.

Till en klassisk Thanksgiving-middag serveras grillad kalkon, potatis med gräddsås och syrlig tranbärsgelé.

Dricka till? Vin till helstekt kalkon är en bra kombination och vill man inte dricka mousserande eller champagne så är valfriheten stor; både rött och vitt passar!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!