Kalkonfärsbullar i röd curry- och kokossås med ris

Det milda kalkonköttet får mustig smak när det kokas i kokossåsen. Det här är ett recept på en mycket enkel rätt.
Allt om Mat
Recept på Kalkonfärsbullar i röd curry- och kokossås med ris
Recept på Kalkonfärsbullar i röd curry- och kokossås med ris Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 500 g kalkonfärs
  • 2 lökar - gula
  • 2 citrongräs
  • 1,5 msk currypasta - röd
  • 1 äggula
  • 2 msk ströbröd
  • 1 lime
  • 3 dl ris - gärna basmati
  • 1,5 tsk strösocker
  • 1 burk kokosmjölk - (400 ml)
  • 1,5 msk soja - japansk
  • 2 snackpaprikor - röda
  • 150 g sockerärter
  • 100 g böngroddar
  • rapsolja
  • salt

Gör så här

  1. Skala och finhacka löken. Finstrimla citrongräset. Fräs lök och citrongräs i 1 msk olja i medelvarm panna ca 2 min. Tillsätt ­currypastan och låt fräsa ca 1 minut. Låt svalna något.

  2. Lägg färsen i en bunke. Tillsätt hälften av lökblandningen, äggula, ströbröd och 1 tsk salt. Skölj limen noga i ljummet vatten. Riv skalet och blanda ner i färsen. Pressa ut 1 1/2 msk saft som sparas till grönsakerna. Forma färsen till köttbullar. Lägg dem på ett oljat fat.

  3. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.

  4. Fräs den resterande löken med socker i ½ msk olja i en medelvarm traktörpanna camin. Vispa i kokosmjölk och soja. Lägg köttbullarna i såsen. Låt sjuda under lock 10–12 min.

  5. Kärna ur och strimla paprikan. Stek paprika och sockerärter i het stekpanna i ½ msk olja ca 2 min. Häll limesaften över grönsakerna. Vänd ner grönsaker och böngroddar i pannan med köttbullar och sås.

  6. Servera bullarna med sås, ris och resterande lime skuren i klyftor.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!