Matcha mat och dryck
Till kalkonen med hetta i såsen passar ett rött, generöst vin i ganska mjuk stil. Om vinet är för strävt kan hettan i såsen locka fram beska toner i vinet.
• Cono Sur Pinot Noir Organic 2016 (4641) Chile, 99kr
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Smakrik kalkon med vildrispilaff och het paprikasås är en lite amerikainspirerad rätt. Om det blir sky kvar i pannan efter kalkonen kan du blanda ner den i såsen.
Sätt ugnen på 150°. Bryn köttet runt om i smör i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Lägg i en ugnssäker form och tillaga mitt i ugnen till 68° innertemperatur, ca 30 min.
Pilaff: Finstrimla baconet. Skala och finhacka lök och vitlök. Ansa och strimla sellerin.
Stek baconet knaprigt i en torr stekpanna.Låt det rinna av på hushållspapper. Stek lök, vitlök och selleri i baconfettet ca 3 min. Blanda i riset. Häll över vattnet och tillsätt buljongtärningen. Koka under lock ca 20 min.
Sås: Skala och hacka lök och vitlök. Låt paprikan rinna av och skär i mindre bitar. Fräs lök och vitlök i olja i en kastrull. Tillsätt paprika, grädde och buljongtärning. Koka utan lock ca 5 min. Mixa såsen slät med mixerstav. Tillsätt tabasco och krydda med salt.
Blanda ner baconet i pilaffen och krydda med salt och peppar.
Skär kalkonen i skivor. Servera den med rispilaff, sås och sallad. Garnera med oregano.
Till kalkonen med hetta i såsen passar ett rött, generöst vin i ganska mjuk stil. Om vinet är för strävt kan hettan i såsen locka fram beska toner i vinet.
• Cono Sur Pinot Noir Organic 2016 (4641) Chile, 99kr