Kalixrom på vattenkrasseroyal

Använd plastfolie av bra kvalitet, t ex gladpack, till ugnsformen.
Charlotte Jenkinson
Anna Grandin
Kalixrom på vattenkrasseroyal
Kalixrom på vattenkrasseroyal Foto: Magnus Skoglöf

Kalixrom på vattenkrasseroyal

  • 20 brödrundlar av surdegsbröd
  • 2 msk smör
  • 100 g kalixlöjrom

Vattenkrasseroyal

  • 2,5 dl vispgrädde
  • 100 g vattenkrasse - (alt 80 g spenat och 20 g rucola)
  • 0,5 tsk salt
  • 3 ägg

Garnering

  • vattenkrasse

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 125 grader. Värm grädden till 60 grader. Mixa grädden med vattenkrasse och salt så att den blir grön. Mixa ner äggen. Sila och skumma av ytan. Häll upp vattenkrassegrädden i en ugnssäker form, ca 15 x 26 cm, klädd med plastfolie. Täck formen med plastfolie och grädda mitt i ugnen 30–35 min, tills äggstanningen har stannat. Låt kallna.

  2. Stek brödrundlarna i smör ca 2 min på varje sida så att de får fin färg. Låt svalna. Stansa rundlar av royalen och lägg på kanapébröden. Klicka på löjrom och garnera med vattenkrasse.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!