Kåldolmar med quorn i tomatsås

Vegetariska kåldolmar med quorn i tomatsås är en ny variant av en klassiker. Fäst eventuellt ihop dolmarna med tandpetare så håller de ihop bättre när de steks.
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 8 blad savojkål - stora
  • 400 g quornfärs
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk olivolja - + 2 msk
  • 2 ägg
  • 1 tsk salt - + 1 tsk
  • 2 krm svartpeppar - nymald + 1 krm
  • 0,5 kruka timjan
  • 1 burk körsbärstomater - (400 g)
  • 1 dl vitt vin - torrt
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 dl svarta oliver - med kärnor

Garnering

  • 100 g fetaost
  • timjan

Gör så här

  1. Skär bort lite av den grova stocken på kålbladen. Lägg bladen i kokande vatten och koka dem ca 1 minut. Ta upp och spola kålbladen med kallt vatten. Låt rinna av.

  2. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs löken i 1 msk olja ca 3 min. Låt löken svalna. Blanda quornfärsen med den frästa löken och ägg. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Hacka timjanen och blanda ner i färsen.

  3. Fördela färsen på kålbladen och rulla ihop till fasta rullar. Stek rullarna runt om i 2 msk olja tills de fått fin färg. Blanda tomaterna med vin och tomatpuré. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar. Häll tomaterna över kålen och strö över oliver. Låt sjuda under lock ca 15 min.

  4. Toppa kåldolmarna med smulad fetaost och timjan och servera med ris, bulgur eller bröd.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!