Kaffepralin med salt

Recept på kaffepralin med salt. Under marknaden i Jokkmokk går den här pralinen under namnet ”Fördom”.
Anna Kågström
Kaffepralin med salt
Kaffepralin med salt Foto: Charlie Drevstam

Kaffepralin med salt

  • 1 dl vispgrädde
  • 2 msk kaffepulver - kok- eller brygg
  • 160 g mörk choklad - (70%)
  • 1 msk smör
  • 1 tsk honung

Garnering

  • flingsalt

Gör så här

  1. Koka upp grädde och kaffe. Låt grädden svalna, täck över skålen och ställ i kylen ca 4 timmar, eller över natten.

  2. Finhacka 150 g choklad. Koka upp grädden och sila den över chokladen. Tillsätt smör och honung och rör tills allting smält. (Värm lite i mikron om det inte smält helt.) Häll smeten i en form, ca 10 x 15 cm, klädd invändigt med plastfolie och låt stelna i kylen, ca 4 timmar.

  3. Skär tryffeln i 12 bitar. Smält försiktigt 100 g choklad i mikrovågsugn eller över vattenbad. Låt den svalna till fingervarmt. Lägg tryffeln på en gaffel och ös den smälta chokladen över med en sked. Lägg dem på bakplåtspapper. Lägg en saltflinga på varje tryffel och låt dem stelna.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!