Kaffepannacotta med kaksmulor

Recept på kaffepannacotta. Krämig pannacotta med tydlig kaffesmak. Kaksmulor ger ett gott crunch till desserten. Punschen i grädden kan uteslutas.
Cecilia Hagerling Larsson
Kaffepannacotta med kaksmulor
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 2,5 gelatinblad
  • 4 dl vispgrädde
  • 1,5 dl rårörsocker
  • 1,5 tsk vaniljsocker
  • 1,5 dl kaffe - starkt
  • 0,5 krm salt

Tillbehör

  • 2 dl vispgrädde
  • 2 msk punsch
  • 1 dl hjortronsylt
  • 2 dl kaksmulor

Gör så här

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Koka upp grädde, socker och vaniljsocker i en kastrull under omrörning. Ta kastrullen från värmen. Ta upp och låt gelatinbladen smälta i smeten. Tillsätt kaffet och salt.

  2. Häll smeten i portionsformar, glas, skålar eller små burkar. Låt stelna i kylen ca 8 timmar.

  3. Vispa grädden lätt med punsch. Klicka grädden på pannacottan. Toppa med hjortronsylt och strö över kaksmulor.

Vad tyckte du om receptet?