Kaffedrink på etiopiskt kaffe

Kaffedrink på etiopiskt kaffe är en kall drink. Om du vill göra en alkoholfri drink så kan du smaksätta med vaniljstång. Vill du ha med alkohol, smaksätt med vaniljvodka.
Elisabeth Johansson
Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • 8 dl bryggkaffe - etiopiskt
  • 1 vaniljstång - eller 24 cl vaniljvodka
  • 2 - 3 msk muscovadosocker - mörkt eller farinsocker
  • 0,5 - 1 tsk kanel - mald
  • 8 apelsinskivor
  • mynta
  • is

Gör så här

  1. Brygg kaffet. Dela vaniljstången på längden. Lägg vaniljstången i det varma kaffet, har du i vanilj-vodka så vänta med att hälla i den tills kaffet har kallnat. Rör i sockret och låt kaffet kallna.

  2. Blanda ner kanel i kaffet och rör om. Halvera apelsinskivorna och varva skivorna med is i glas. Häll på kaffet, toppa med mynta.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!