Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kaffecupcakes - recept på cupcakes med kaffefrosting

Chokladiga cupcakes med en len kaffefrosting. Använd gärna en tät stjärntyll, 1 centimeter, till att spritsa frostingen med.

Cecilia Hagerling Larsson
Kaffecupcakes - recept på cupcakes med kaffefrosting
Kaffecupcakes - recept på cupcakes med kaffefrosting
Kaffecupcakes - recept på cupcakes med kaffefrosting
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 150 gchoklad- (55 %)
  • 1 dlströsocker
  • 3ägg
  • 4,5 dlvetemjöl- (270 g)
  • 1 dlkakao
  • 1,5 tskbakpulver
  • 1 tskbikarbonat
  • 0,5 tskvaniljsocker
  • 2 dlljust muscovadosocker
  • 1,5 dlrapsolja
  • 1,5 dlmjölk
  • 1 dlkaffe- starkt
  • 2 krmsalt

Kaffefrosting

  • 0,75 dlvispgrädde
  • 4 tskkaffepulver
  • 150 gsmör- rumsvarmt
  • 100 gflorsocker- (1,5 dl)
  • 1 tskvaniljsocker
  • 1 krmsalt

Garnering

  • kakao

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Grovhacka chokladen.

  2. Vispa strösocker och ägg ljust och luftigt. Blanda resten av de torra ingredienserna. Sikta ner blandningen i äggsmeten och vänd försiktigt ihop till en jämn smet växelvis med olja, mjölk och kaffe.  Vänd i choklad i smeten.

  3. Fördela smeten jämnt i muffinsformar ställda i en muffinsplåt. Använd eventuellt en spritspåse för att minimera spill och kladd. Fyll till max 3/4 av muffinsformarna.

  4. Grädda mitt i ugnen ca 15 min. Ta formarna ur muffinsplåten och låt dem kallna på galler.

  5. Kaffefrosting: Värm grädden och blanda i kaffepulvret. Låt kallna.

  6. Vispa smör, florsocker och vaniljpulver riktigt ljust och luftigt i en hushållsassistent. Tillsätt kaffegrädden, lite i taget, och blanda i saltet. Fyll en spritspåse med frostingen och spritsa den på muffinsen. Pudra kakao över.

Vad tyckte du om receptet?