Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kaffebrownie

Recept på kaffebrownie. Härlig brownie med kaffeganache som räcker till många.

Cecilia Hagerling Larsson
Kaffebrownie
Kaffebrownie
Kaffebrownie
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 150 gsmör
  • 3 dlljust muscovadosocker- löst packat
  • 1,75 dlkakao
  • 2 tsksnabbkaffepulver
  • 1,5 tskvaniljsocker
  • 0,5 tskbakpulver
  • 3ägg
  • 1 dlvetemjöl
  • 1 krmsalt
  • 1 dlvalnötter- grovt hackade

Ganache

  • 125 gmörk choklad- (70 %)
  • 1,5 dlvispgrädde
  • 1 mskhonung
  • 1,5 msksnabbkaffepulver
  • 1 msksmör- rumsvarmt
  • 1 krmsalt

Garnering

  • 0,5 dlkaffebönor- grovt stötta

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Smält smöret i en kastrull. Rör i muscovadosockret. Blanda i kakao, snabbkaffepulver, vaniljsocker och bakpulver.

  2. Rör i äggen, ett i taget. Blanda i mjöl och salt och vänd i valnötterna.

  3. Häll smeten i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter, med bakplåtspapper i botten eller en -avlång pajform. Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Låt kakan kallna.

  4. Ganache: Hacka chokladen. Blanda grädde och honung i en kastrull. Låt det koka upp. Blanda ut kaffepulvret i den varma grädden.

  5. Häll den varma gräddblandningen över chokladen och låt stå ca 1 minut innan den rörs ihop till en slät ganache. Rör sen i smör och salt. Täck ytan med plastfolie och låt svalna i rumstemperatur.

  6. Bred ganachen över brownien när den har en bredbar konsistens. -Garnera med stötta kaffebönor.

Vad tyckte du om receptet?