Jureskogs rödvinssås

Jureskogs rödvinssås är mustig och god. Johan Jureskog använder osaltad kalvsky och kryddar då såsen med  salt. Vi har ersatt med koncentrerad  kalvfond som innehåller salt.
Johan Jureskog
Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • 5 schalottenlökar
  • 5 vitlöksklyftor
  • 50 g talg
  • 0,5 dl vetemjöl
  • 2 flaskor rött vin - fylligt (à 75 cl)
  • 1 l vatten
  • 1 dl kalvfond - konc
  • 50 g farinsocker
  • 1 msk timjan
  • 1 msk rosmarin
  • 3 lagerblad
  • 1 tsk svartpeppar - grovmald
  • 1 msk sherryvinäger
  • 1 tsk salt
  • 2 msk smör

Gör så här

  1. Skala och finhacka lök och vitlök. Stek lök och vitlök i talgen så att den får fin färg.

  2. Strö över mjöl och stek vidare under omrörning ca 2 min.

  3. Häll på vin, vatten och fond och tillsätt socker, timjan, rosmarin, lagerblad och peppar. Låt koka ihop utan lock tills hälften återstår. Sila såsen.

  4. Smaksätt såsen med sherryvinäger och salt. Vispa i smör före servering.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!