Jultryfflar med rommarinerade katrinplommon

Jultryfflar med rommarinerade katrinplommon är en trevlig julklapp att ge bort. Köp en fin ask och fina formar av papper till tryfflarna och julklappen är snabbt fixad.

Jultryfflar med rommarinerade katrinplommon
Gott recept på jultryfflar med rommarinerade katrinplommon, som är en trevlig julklapp att ge bort. Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 8 katrinplommon
  • 2 msk rom - mörk
  • 250 g choklad - mörk
  • 1 dl vispgrädde
  • 50 g smör - rumsvarmt

Garnering

  • 200 g choklad - vit
  • 1 dl florsocker

Gör så här

  1. Finhacka katrinplommonen och blanda dem med rommen. Låt stå ca 2 timmar.

  2. Finhacka den mörka chokladen. Koka upp grädden. Häll den över chokladen och rör tills chokladen smält. Tillsätt smöret och rör tills det smält. Blanda i katrinplommonen.

  3. Ställ smeten i kylen tills den stelnat, ca 1 timme.

  4. Rulla kulor av smeten och ställ dem i frysen ca 30 min.

  5. Hacka den vita chokladen. Smält den i mikro eller över vattenbad. Rulla kulorna först i chokladen och sedan i florsocker. Förvara tryffeln i kylen.

Vad tyckte du om receptet?