Julskinka och julquorn
I ugn: 20 minuter
Aktiv tid c:a 20 minuter
Julskinka och julquorn får en klassisk griljering med senap och kryddnejlikor.
Ingredienser
-
1
julskinka
- kokt rimmad, ca 2 kilo
-
4
quornfiléer
- frysta (à 60 g)
-
1 msk
smör
-
0,5 tsk
salt
Griljering
-
2
ägg
-
2 msk
senap
- stark, söt
-
2 msk
dijonsenap
-
2 msk
strösocker
-
0,5 dl
ströbröd
-
40
kryddnejlikor
Garnering
-
grönkål
-
äpplen
- röda
Gör så här
-
Sätt ugnen på 225°. Ta bort nätet från julskinkan och torka av skinkan med hushållspapper. Skär bort eventuell svål. Lägg skinkan i en ugnssäker form.
-
Stek quornfiléerna i smör ca 3 min på varje sida så att de får fin färg. Krydda med salt. Lägg filéerna i en ugnssäker form.
-
Griljering: Blanda äggen med de båda senapssorterna och socker. Bred blandningen på och runt om skinkan och quornfiléerna. Strö över ströbröd. Stick i kryddnejlikor.
-
Griljera skinkan mitt i ugnen tills den fått fin färg, ca 20 min. Griljera quornfiléerna vid sidan om 10–15 min. Låt kallna.
-
Skär skinka och quorn i skivor och garnera med grönkål och äpplen.