Julskinka med griljering

Recept på klassisk julskinka med griljering. De flesta vill servera en fint griljerad skinka på julbordet. I det här klassiska receptet har strösockret bytts ut mot farinsocker, och det ingår två olika sorters senap. Det är trevligt att garnera skinkan med kryddnejlikor innan den stoppas in i ugnen.

Bitte E:son Forsberg & Kerstin Svensson
Julskinka med griljering
Foto: Anders Norrsell

Ingredienser

  • 1 färdigkokt julskinka

Griljering

  • 1 ägg
  • 1 msk grovkornig senap
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk farinsocker
  • 1,5 msk majsstärkelse (Maizena)
  • 1 dl ströbröd

Garnering

  • grönkål
  • röda äpplen

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Torka av skinkan med hushållspapper och lägg den i en ugnssäker form.

  2. Griljering: Rör samman ägg, båda senapssorterna, socker och majsstärkelse. Bred blandningen över skinkan och sikta över ströbröd.

  3. Griljera strax under mitten i -ugnen ca 15 min, tills skinkan fått fin färg. Ta ut och låt svalna innan den skärs i skivor. Garnera med grönkål och halverade äpplen.

Vad tyckte du om receptet?