Julskinka griljerad med ingefära och panko – recept och film!

Självklart kan även julskinkan få en ny kostym. Det här är ett recept som Cecilia Lundin i vårt provkök gjort med ingefära och apelsin och med panko för fin frasighet. Perfekt för dig som inte vill griljera med söt senap!

Ingredienser

  • 2 msk dijonsenap
  • 2 msk råsocker
  • 2 msk ingefära - finriven
  • 0,5 apelsin - rivet skal av
  • 1 äggula
  • 1 dl panko - japanskt ströbröd

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Skär ev bort svål och fett från skinkan.

  2. Blanda senap, socker, ingefära, apelsinskal och ägg. Bred blandningen över skinkan och strö över panko.

  3. Griljera skinkan mitt i ugnen ca 15 min, tills den fått fin färg. Ta ut och låt svalna.

  4. Det japanska ströbrödet panko hittar du i välsorterade mat-butiker.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!