Julsallad med citrusdressing

Recept på julsallad med grönkål, apelsin och valnötter. Den vackra salladen fixar du snabbt av vackra blad, frukt och nötter. Dressingen går bra att förbereda dagen innan.
Lena Söderström
Foto: Eva Hildén
Foto: Eva Hildén

Ingredienser

  • 2 grönkålsblad
  • 2 huvuden hjärtsallad - eller krispsallat
  • 1 dl valnötskärnor
  • 3 - 4 clementiner - eller 2 små apelsiner
  • 1 förp salladsblad - mix, ca 125 g
  • 100 g vindruvor

Dressing

  • 1 msk muscovadosocker
  • 0,5 msk dijonsenap
  • 1 msk honung - flytande
  • 3 msk mangovinäger
  • 1 apelsin - färskpressad saft
  • 4 - 5 msk rapsolja - eller majsolja
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar - nymalen

Gör så här

  1. Vispa ihop ingredienserna till dressingen och ställ den svalt.

  2. Riv grönkålen i små bitar. Skär hjärt- eller krispsallaten i mindre bitar. Hacka nötterna. Skär clementiner i tunna skivor.

  3. Blanda grönkål- och sallatsbitar med sallatbladsmix, nötter, clementiner och druvor. Servera med dressingen vid sidan av.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök