Julkryddat knäckebröd

En ny spännande variant på knäckebröd kryddat med kanel.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 20 g jäst
  • 3 dl mjölk
  • 2 msk sirap - mörk
  • 1 msk salt
  • 2 tsk kummin - hel mald i mortel
  • 2 tsk anis - hel mald i mortel
  • 2 tsk kanel - mald
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 4 dl vetemjöl
  • 3 dl grovt rågmjöl

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke. Värm mjölken till fingervarmt, 37°. Häll mjölken över jästen och rör tills den löst sig. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta ihop till en deg. Låt degen jäsa övertäckt 30-40 min.

  2. Sätt ugnen på 200°. Dela upp degen i bitar och kavla ut till runda kakor i grovt rågmjöl, ca 20 cm i diameter. Nagga bröden och lägg dem på plåtar klädda med bakplåtspapper.

  3. Grädda mitt i ugnen ca 10 min. Lägg kakorna på galler och låt svalna.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!