Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Allt om Mat i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator

Julköttbullar - recept på köttbullar med julkryddor

Saftiga köttbullar som smakar jul med hjälp av kryddpeppar och nejlikor. Fräs löken mjuk och blank i smör utan att den får färg, det blir extra gott. Köttbullarna rullas lättast med vattensköljda händer.

Bitte E:son Forsberg & Kerstin Svensson
Julköttbullar - recept på köttbullar med julkryddor
Julköttbullar - recept på köttbullar med julkryddor
Julköttbullar - recept på köttbullar med julkryddor
Foto: Anders Norrsell

Ingredienser

  • 500 g blandfärs
  • 0,5 dl ströbröd
  • 1 msk potatismjöl
  • 1 dl mjölk
  • 0,5 dl vispgrädde
  • 3 msk gul lök - hackad
  • 1 ägg
  • 0,75 tsk salt
  • 2 krm nymald svartpeppar
  • 1 krm kryddpeppar - mald
  • 1 krm nejlika - mald

Garnering

  • lingon

Gör så här

  1. Blanda ströbröd, potatismjöl, mjölk och grädde i en skål och låt svälla ca 5 min. Fräs löken mjuk i 1 msk smör.

  2. Blanda ner färsen i ströbrödet tillsammans med lök, ägg och kryddor. Blanda om väl.

  3. Forma små köttbullar med vattensköljda händer och lägg köttbullarna på en vattensköljd skärbräda. Bryn dem i omgångar runtom i 2 msk smör i en stekpanna. Efterstek på svag värme tills de är genomstekta.

  4. Lägg upp och garnera köttbullarna med lingon.

Vad tyckte du om receptet?

Läs också: