Julköttbullar med kanel och mandel
Recept på julköttbullar med kanel och mandel. Gör dubbel sats om ni är många.
Ingredienser
50
stycken
-
500 g
nötfärs
-
2 skivor
formbröd
- utan kanter
-
1 dl
vispgrädde
-
0,5
gul lök
-
1
ägg
-
1,5 tsk
salt
-
2 krm
svartpeppar
- nymald
-
2 krm
kanel
- mald
-
1 krm
kryddpeppar
- mald
Stekning
-
2 msk
smör
Garnering
-
25 g
mandel
- rostad, flagad
Gör så här
-
Smula brödet och blanda det med grädde i en skål. Låt det svälla ca 10 min. Skala och riv löken.
-
Blanda alla ingredienser och arbeta allt smidigt. Fukta händerna med kallt vatten och forma färsen till små köttbullar. Lägg köttbullarna på en vattensköljd skärbräda.
-
Stek köttbullarna i smör i en stekpanna i omgångar ca 5 min runt om. Skaka pannan då och då.
-
Strö över mandeln och servera.