Julköttbullar med kanel och mandel

Recept på julköttbullar med kanel och mandel. Gör dubbel sats om ni är många.
Allt om Mat
Julköttbullar med kanel och mandel
Foto: Holger Edström

Ingredienser

  • 500 g nötfärs
  • 2 skivor formbröd - utan kanter
  • 1 dl vispgrädde
  • 0,5 gul lök
  • 1 ägg
  • 1,5 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald
  • 2 krm kanel - mald
  • 1 krm kryddpeppar - mald

Stekning

  • 2 msk smör

Garnering

  • 25 g mandel - rostad, flagad

Gör så här

  1. Smula brödet och blanda det med grädde i en skål. Låt det svälla ca 10 min. Skala och riv löken.

  2. Blanda alla ingredienser och arbeta allt smidigt. Fukta händerna med kallt vatten och forma färsen till små köttbullar. Lägg köttbullarna på en vattensköljd skärbräda.

  3. Stek köttbullarna i smör i en stekpanna i omgångar ca 5 min runt om. Skaka pannan då och då.

  4. Strö över mandeln och servera.

Vad tyckte du om receptet?