Julknäcke

Julknäcke kryddas med vörtmix och pepparkakskryddor.
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 5 dl mjölk
  • 8,5 dl grahamsmjöl - (510 g)
  • 4,5 dl rågmjöl - grovt (250 g)
  • 100 g vetesurdeg
  • 12 g jäst
  • 0,5 dl vörtmix
  • 1 msk honung
  • 1 msk salt
  • 1 tsk pomerans - mald
  • 0,5 tsk ingefära - mald
  • 0,5 tsk kanel - mald
  • 0,5 tsk kryddnejlikor - malda

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser i en hushållsmaskin. Låt degen vila övertäckt ca 12 timmar i kylen.

  2. Sätt ugnen på 250°. Ta små bitar av degen och kavla ut till tunna, runda kakor på mjölad arbetsbänk. Lägg kakorna på plåtar och grädda mitt i ugnen i omgångar 7–8 min. Låt bröden kallna på galler.

Recept av Fredrik Björlin

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!