Julkavring med nötter och torkad frukt

Recept på julkavring. Det perfekta julbrödet, passar lika bra till sillen som till skinkan och ostarna.
Christian Fredriksson

Ingredienser

  • 1 dl sötmandel
  • 50 g aprikoser - torkade
  • 50 g fikon - torkade
  • 1 l filmjölk
  • 3 dl brödsirap - mörk
  • 4 dl rågkross
  • 8,5 dl havregryn
  • 3 dl solrosfrön
  • 2 dl russin
  • 1,5 msk salt
  • 0,5 msk kummin - hel
  • 0,5 msk fänkål - mald
  • 8,5 dl vetemjöl - (ca 500 g)
  • 2 msk bikarbonat

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Skålla och skala mandeln. Grovhacka aprikoser och fikon.

  2. Blanda alla ingredienser, förutom mjöl, bikarbonat, mandel och torkad frukt, i en degblandare. Starta blandaren på låg hastighet.

  3. Blanda mjöl och bikarbonat och blanda snabbt ner det i smeten. Rör i mandel och torkad frukt.

  4. Fördela smeten i smorda avlånga brödformar, à  1 1/2 liter.

  5. Grädda i nedre delen av ugnen, ca 1 timme och 15 min.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!