Juliga kycklingköttbullar
I ugn: 10 minuter
Aktiv tid c:a 30 minuter
Recept på juliga kycklingköttbullar. Köttbullar på kyckling passar lika bra som vanliga köttbullar på julbordet. De här är rullade i en pepparblandning före stekning.
Ingredienser
-
800 g
kycklingfärs
-
2
salladslökar
-
1,5 tsk
salt
-
1 msk
potatismjöl
-
1
äggula
-
1,5 msk
vispgrädde
-
3 msk
rapsolja
Panering
-
1 msk
kryddpepparkorn
-
1 dl
ströbröd
-
0,5 tsk
svartpeppar
- nymald
Gör så här
-
Ansa och finhacka salladslöken. Blanda färsen med salladslök, salt, potatismjöl, äggula och grädde.
-
Krossa kryddpepparkornen i mortel. Blanda dem med ströbröd och peppar i en djup tallrik.
-
Forma små jämnstora köttbullar av färssmeten (ca 50 st). Den är ganska klibbig, så det går lättast med blöta händer. Lägg dem på en vattensköljd skärbräda.
-
Sätt ugnen på 200°. Rulla kycklingbullarna i ströbrödsblandningen och stek dem runt om i olja så att de får fin färg, ca 3 min. Lägg dem i en ugnssäker form. Efterstek mitt i ugnen ca 10 min.