Julig overnight oats med mandelsmör

Overnight oats är en kall gröt som ­förbereds kvällen före. Strö på pepparkakssmul vid servering.
Petra Lindstrand
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 6 dl mandelmjölk
  • 3 dl havregryn
  • 0,5 dl chiafrön
  • 2 msk mandelsmör
  • 0,5 tsk vaniljpulver

Topping

  • 3 msk honung - flytande
  • 100 g pepparkakor

Gör så här

  1. Blanda mandelmjölk, havregryn, ­chiafrön, mandelsmör och vaniljpulver i en bunke.

  2. Fördela smeten i glas och ställ dem i kylen ca 12 timmar.

  3. Ringla honungen på den kalla gröten. Krossa pepparkakorna lätt och strö dem över gröten. Servera.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!