Jordnötsnudelwok

En Asieninspirerad rätt som gillas av både stora och små.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 250 g äggnudlar
  • 1 stor morot
  • 0,5 purjolök
  • 1 dl salta jordnötter
  • 2 msk majsolja
  • 400 g fläskkött - (skinka) strimlat
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2,5 msk kinesisk soja
  • 2 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Koka upp vatten i en stor gryta och koka nudlarna enligt förpackningen. Låt dem rinna av i ett durkslag.

  2. Skala och riv moroten grovt, skölj och strimla purjolöken. Lägg nötterna i en plastpåse och krossa dem med en brödkavel.

  3. Hetta upp oljan i en stor wok eller gryta. Fräs köttstrimlorna hastigt. Ta upp och lägg åt sidan. Fräs därefter morot och purjolök. Pressa i vitlöksklyftorna.

  4. Lägg tillbaka köttet och de avrunna nudlarna. Tillsätt de krossade jordnötterna, soja och peppar. Smaka av med eventuellt mer soja. Servera genast.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!