Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Allt om Mat i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator

Jordnötskola med chokladtäcke och kokos


Lite snickerskaraktär blir det på denna knapriga kola med salta jordnötter, chokladtäcke och rostad kokos. Riktigt salta jordnötter blir allra bäst i den kola som faller som såväl stora som små i smaken.
Mitt Kök
Jordnötskola med chokladtäcke och kokos

Jordnötskola med chokladtäcke och kokos

Jordnötskola med chokladtäcke och kokos

PHOTOGRAPHER: ASA DAHLGREN

Ingredienser

  • 3,5 dl strösocker
  • 1 dl vit sirap
  • 50 g smör
  • 250 g jordnötter - salta rostade
  • 200 g mörk choklad
  • 1 nypa salt
  • 1 dl kokos - riven eller 2 dl kokosflakes

Gör så här

  1. Smält strösocker och sirap. Tillsätt smör skuret i tärningar. Koka upp och låt koka samman till en kolaaktig smet i cirka 10-15 minuter (tid beroende på hur stor kastrull du har, är den vidare går det snabbare än om du kokar kolan i en kastrull med mindre diameter. )

  2. Förbered en bakplåt med bakplåtspapper. Pensla bakplåtspappret med matolja. Vänd ner jordnötterna i kolan och bred ut den på plåten. Låt stelna.

  3. Rosta kokosen i en torr stekpanna på medelvärme. Hacka chokladen och smält den i ett vattenbad. Rör ner en nypa salt och pensla chokladen över kolan. Fördela kokosen över och låt stelna innan du skär godiset i mindre bitar.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök