Jordnötsdressad kelpnudelsallad med zucchini och sojabönor

Jordnötsdressad kelpnudelsallad med zucchini och sojabönor är en enkel och snabbfixad lunchrätt med krämig jordnötssmak och mycket krisp. Testa att lägga till tofu eller ägg för en ännu matigare variant.
Therese Elgquist
Foto: Magnus Carlsson

Ingredienser

  • 1 pkt kelpnudlar - (sjögräsnudlar), 300 g
  • 1 zucchini - liten
  • 4 morötter
  • 250 g sojabönor

Jordnötsdressing

  • 0,5 dl jordnötssmör
  • 0,5 vitlöksklyfta
  • 0,5 dl vatten
  • 1 msk sesamolja
  • 1 msk lime - pressad
  • 2 krm salt

Garnering

  • koriander
  • jordnötter - naturella

Gör så här

  1. Häll av och skölj kelpnudlarna. Lägg dem i kallt vatten ca 20 min.

  2. Dressing: Skala vitlöksklyftan. Mixa alla ingredienser. Krydda med salt.

  3. Häll av nudlarna och låt dem rinna av väl. Blanda med jordnötsdressingen och låt dra ca 30 min.

  4. Ansa zucchinin och skrubba morötterna. Skala zucchini och morötter med en julienneskalare eller använd en grönsakssvarv för att få nudelliknande grönsaksstrimlor. Tina sojabönorna enligt anvisning på förpackningen. Rosta jordnötterna i en torr, het stekpanna tills de får en gyllene färg.

  5. Blanda kelpnudlar, grönsaksnudlar och sojabönor. Toppa med koriander och jordnötter.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!