Jordnötscookies med hallon

Amerikanska cookies med jordnötter och en gömma av hallonsylt.
Sara Aasum Hultberg
Foto: Fotograf helén pe / Helén Pe

Ingredienser

  • 100 g smör - rumsvarmt
  • 50 g jordnötssmör - med bitar
  • 2 dl strösocker
  • 0,5 dl farinsocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 1 ägg

Fyllning och topping

  • 1 dl hallonsylt - fast
  • 50 g saltade jordnötter - hackade
  • frystorkade hallon

Gör så här

  1. Arbeta ihop smör, jordnötssmör, strösocker och farinsocker i en köksassistent med vinge tills allt blandats väl.

  2. Tillsätt vetemjöl, bakpulver och salt och blanda tills det nästan har gått ihop. Tillsätt ägget och arbeta till en jämn och fin deg. Plasta in degen och låt den ligga i kylskåp i 2 tim. Sätt ugnen på 175 grader varmluft.

  3. Dela degen i 40 bitar. Rulla degbitarna till bollar och platta till dem med handen. Klicka ut ½ tsk hallonsylt på 20 av rundlarna.

  4. Lägg på de resterande rundlarna ovanpå kakorna med sylt och tryck ihop kanterna. Rulla ihop dem lite igen.

  5. Lägg kakorna på plåtar med bakplåtspapper och toppa dem med jordnötter. Tryck till nötterna lite.

  6. Grädda kakorna mitt i ugnen i 14–16 min. Toppa dem ev med frystorkade hallon.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!